Akvarellikurssit

 

Olen Helena Sundberg  ja  pidän akvarellikursseja yrityksessäni  Lönnvikenissä Petun saarella mutta myös muualla saaristossa. Tämän sivun kuvagallerian viimeisessä kuvassa maalaan 2017 joulukuussa Espanjan maisemissa. Kursseillani on varattu aikaa vapaalle maalaukselle luonnossa tai ateljeessa, mutta myös perusasioiden oppimiseen tai kertaamiseen (välineet, tekniikat, värin ominaisuudet, värien sekoittaminen, kuvasommittelu). Tarkastelemme töitä yhdessä päivittäin, jolloin saat palautetta ja tukea oman ilmaisun kehittämiseen. Kursseillani on aina järjestetty myös majoitus sekä ruokailut,   Lönnvikenissä myös kahvittelut ja saunominen.
Näin voit keskittyä täysillä itse asiaan – maalaamiseen!

Tietoa taiteestani

Voit tutustua akvarelleihini ja taiteilijaprofiiliini seuraavilla sivuilla:www.salontaiteilijaseura.fi,  www.arsnet.net ja http://arkiv.konstrundan.fi/start/ Töitäni löytyy myös Lönnvikenin Facebook-sivulta sekä Instagramista akvarelli_helena_sundberg. Näissä näet uusia akvarellejani ja saat tietoa uusista näyttelyistäni. Akvarellejani on ostettavissa työhuoneeltani, Ateljee Helenasta.

Akvarellivärit ja -tekniikat tutuksi, erityisteemana kukkamaalaus
Pääsiäisenä 29.3.-2.4.2018  

Kurssin sisällöstä Pääsiäiskurssilla erityisteemana ovat kevään värikylläiset kukat, mutta opiskelemme myös akvarellivärien käyttäytymistä ja tutustumme  akvarellitekniikkaan helppojen ja hauskojen kokeilujen ja tehtävien avulla. Kurssi sopii siis myös aloittelijoille. Akvarellitarvikkeita ja –tekniikkaa sekä väriasioita ja kuvasommittelua käsittelevät opintomonisteet tukevat oppimista. Maalausta enemmän harrastaneet voivat maalata itsenäisesti ja osallistua yhteisiin oppihetkiin oman kiinnostuksensa mukaan. Akvarellikurssille otetaan enintään 10. Kurssi toteutuu 7 osanottajalla.

Kurssipaikka
Kurssipaikkana on Lönnviken, joka sijaitsee merellisessä Särkisalossa, Petun saaressa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Turusta. Perille asti pääsee autolla, sillä saareen kulkee lossi joka päivä klo 6-22. Kurssilla kokoonnutaan, työskennellään ja aterioidaan Helenan ateljeessa. Kurssilaiset majoittuvat majoitustiloihimme, Villa Lönnvikeniin ja piharakennuksen Lilla Lönnvikeniin. Kaikki tilat ovat samassa pihapiirissä ja ovat varustukseltaan nykyajan vaatimukset täyttäviä: niissä on sisä-wc ja suihku, sähkölämmitys (ilmalämpöpumppu + patterit), porakaivovesi, keittiö täydellä varustuksella, tv, internetyhteydet, mukavat vuoteet jne. Katso lisää tilat.

Kurssiohjelmasta

Tyypillinen kurssipäivä sujuu näin:

Aamiainen

Väri- ja tekniikkaharjoituksia ateljeessa

Lounas ja lepotauko

Katselemme akvarellin mestarien töitä

Sitten työskentelyä ateljeessa tai majoitustiloissa
omin päin: aiheena kukat. Saat yksilöllistä apua tarvittaessa.

Iltapäiväkahvit

Yhteinen töiden tarkastelu ateljeessa

Iltapala ja mahdollisesti sauna

Kurssin hinta 395 e/hlö
Kurssi kestää 4 vrk mukaanlukien tulo-ja lähtöpäivät. Ilmoittautumisen yhteydessä laskutan varausmaksun 20 % kurssihinnasta.
Loppusumma suoritetaan 4 viikkoa ennen kurssin alkamista.

Hintaan sisältyy:

 • opetusta ja töiden arviointia
 • majoitus kahden hengen huoneissa
 • ateriat: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen.
 • lakanat ja pyyhe sekä sauna
 • arvonlisäverot
 • tarkat tiedot mukaan otettavista materiaaleista ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautuminen
Helena Sundberg +358 400 744312
helena.sundberg@lonnviken.com

Tule viettämään pääsiäinen iloisessa ja
mutkattomassa seurassa ja oppimaan uutta
akvarellimaalauksesta Helenan kurssilla!

Luonnonkukat akvarellilla 12-16.6. 2018

Maalaamme luonnonkukkia sisällä ja ulkona. Käsittelemme tarpeen mukaan väriasioita ja kuvasommittelua. Kurssi sopii jo hiukan maalanneille. Kurssin tekniset tiedot samat kuin pääsiäiskurssilla.

Kurssin hinta

Kurssin hinta 395 e/hlö Kurssi kestää 4 vrk mukaanlukien tulo- ja lähtöpäivät. Ilmoittautumisen yhteydessä laskutan varausmaksun 20 % kurssihinnasta. Loppusumma suoritetaan 4 viikkoa ennen kurssin alkamista.

Hintaan sisältyy:

 • opetusta ja töiden arviointia
 • majoitus kahden hengen huoneissa
 • ateriat: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, illallinen.
 • lakanat ja pyyhe sekä sauna
 • arvonlisäverot
 • tarkat tiedot mukaan otettavista materiaaleista ilmoittautumisen yhteydessä

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautuminen

Helena Sundberg +358 400 744312
helena.sundberg@lonnviken.com

Herkät luonnonkukat  kutsuvat akvarellimaalareita ikuistamaan niiden kauneutta!

Akvarellikurssi ”Meri ja saaristokylä”

15-20.8. 2018 Utössä

Elokuun kurssi pidetään ulkosaaristossa upealla Utön saarella, jota aava meri ympäröi. Utössä akvarellistille mieluinen aihe löytyy myös Utön ainutkertaisesta kylämiljööstä. Kurssi sopii jo hiukan maalanneille (joko vesivärillä, öljyllä tai akryylilla tms.)

Maalaame toivon mukaan mahdollisimman paljon ulkona, mutta välillä voimme opiskella maalauksen perusasioita lyhyesti päivittäisissä oppimishetkissä ja jatkaa sitten työskentelyä luonnossa. Päivän päätteeksi pidämme aina töiden katselmuksen, jolloin yhdessä katselemme kaikkien maalaamat työt. Suuressa joukossa syntyy monenlaista persoonallista kädenjälkeä, joten oppia voi saada myös kavereiden töistä. Sateen sattuessa maalataan sisällä tai tehdään tekniikkaan tai väriin liittyviä harjoituksia. Minulla on monisteet väristä, akvarellitekniikoista sekä kuvasommittelusta oppimisen tueksi. Nämä materiaalit ovat kurssin ajan käytössäsi. Opetuksessa käytetyn materiaalin voit halutessasi lunastaa itsellesi edullisesti.

Utössä meistä huolehtii paikallinen yritys Hannas horisont, jonka tiloissa majoitumme ja joka valmistaa meille ateriat. Kurssihintaan sisältyvä majoittuminen tapahtuu kahdessa eri kiinteistössä 2-hengen huoneissa. Molemmissa huoneistoissa on WC/suihku. Saunaa ja yleistä uimarantaa ei Utössä ole (lukuunottamatta Utön hotellin tarjontaa)..

Kurssihintaan sisältyy aamiainen ja 1 lämmin ateria päivässä. Ilmoita, jos sinulla on erityisruokavalio tai et voi syödä tiettyjä ruoka-aineita. Päiväkahvit ja mahdollisen iltapalan voimme valmistaa majapaikan keittiössä. Saarella on hyvin varustettu kauppa, joka on muutaman tunnin auki päivittäin. Utö Hembygdsförening on luvannut meille kokoontumistilaksi kotiseututalolta ison salin, mikä helpottaa palavereitamme suuresti.

Lisää tietoa Utöstä saat netistä www.uto.fi (huomaa, että myös Särkisalossa jaTukholman saaristossa on Utö-nimiset saaret). Facebookissa Hannas horisont – sivuilla on paljon Hannan ottamia kuvia Utöstä.

Kurssin hinta on 595 e

Hinta sisältää:

 • opetuksen (+ henkilökohtaista ohjausta ja palautekeskustelut)
 • majoituksen
 • ruokailut
 • arvonlisäverot.

Ilmoittautumisen yhteydessä laskutan varausmaksun 20 % kurssihinnasta. Loppusumma suoritetaan 4 viikkoa ennen kurssin alkamista.

Kurssin kesto 4 täyttä työskentelypäivää + 2 matkustuspäivää. Kurssille otetaan enintään 14. Kurssi toteutuu 11 osanottajalla. Utöseen liikennöi saariston yhteysalus, joka on ilmainen.

Lisätietoa kursseista ja ilmoittautuminen

Helena Sundberg +358 400 744312
helena.sundberg@lonnviken.com

Tule kokemaan Utön tunnelma, siihen ei koskaan kyllästy eivätkä aiheet koskaan lopu!