Kalasta

Villa Lönnviken on viihtyisä kalastajien tukikohta ympäri vuoden. Petun saarta ympäröivät monipuoliset kalavedet, joille on helppo suunnistaa Lönnvikenistä käsin. Särkisalon kalastusalue on kuulu erityisen suurista haukiyksilöistään. Kokeneiden kalastajien siimoihin nousee aika ajoin 10 kg kieppeillä olevia vonkaleita. Suomen suurin urheilukalastusvälinein pyydetty hauki 18,8 kg saatiin Särkisalon vesiltä 1998.

Laskupaikka veneille 

Lönnvikenin rannassa on sorapinnoitettu veneiden laskupaikka suoran, sorapäällysteisen tien päässä, 50 m päätieltä. Rannassa on betoniponttoonilaituri isompien veneiden kiinnitykseen. Syvyys laiturin päässä 2,5 m.

 

Veneet 

Pulpettivene Vator 15 R Mercury 50 hv perämoottorilla sekä 2 kpl Sunnan 385 veneitä Yamaha 4 hv perämoottoreilla.
Veneasioissa Särkisalossa palvelee Särkisalon merihuolto.

Saaliinkäsittely

Saaliinkäsittely tapahtuu perkauspöydällä rannassa. Mökissä on laminoituja syvyyskarttoja lähivesistä kalastajien käyttöön.

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Missä kalastonhoitomaksulla saa kalastaa?

Kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastamaan yhdellä vavalla ja vieheellä, vetouistelemaan yhdellä vavalla, vieheellä ja painovieheellä sekä kelaonkimaan. Mikäli aikoo kalastaa useammalla kuin yhdellä vavalla kalastajaa kohden, tarvitaan iästä riippumatta vesialueen omistajan lupa. Samoin pyydyskalastukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina vesialueen omistajan lupa.

Kalastonhoitomaksun maksaminen

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Maksun yhteydessä kalastajilta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika.

Kalastonhoitomaksun hinnat 2019:

  • 45 € / kalenterivuosi
  • 15 € / 7 vrk
  • 6 € / 1 vrk